Camiel Notermans

co-founder Crowdale.com

Camiel is oprichter van Crowdale en houdt zich sinds de start in 2012 vooral bezig met de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe formats van opleiden. Een belangrijk onderdeel daarin is het design van programma's en de onderlinge afstemming die plaatsvindt in de driehoek van klant, hoogleraar en technologie. Uitgangspunt is dat de techniek geen rol van betekenis mag hebben ('techniek verdwijnt'), dat docent(en) de blend tussen on- en offline omarmen en qua content er een nadrukkelijkere rol voor interne expertise is weggelegd. 

De online benadering maakt een simpel verschil met de gangbare opvattingen van opleiden: Wat gebeurt er als je niet meer in dagdelen en fysieke locaties hoeft te denken?  En het idee van 15, 20 man in een zaaltje loslaat? Geen trainers en faculty op de loonlijst, maar inzet puur op betrokkenheid en relevantie? Een van de belangrijkste eigenschappen van digitaal is de mogelijkheid om op individueel niveau betekenisvol te zijn, terwijl content laagdrempelig en continu toegangelijk worden gemaakt.

De zwakte van Crowdale is het gebrek aan onderwijskundig/HR fundament in haar designs; En een middelmatige performance kunnen we ook niet compenseren met een uitstekende lunch of borrel. De kracht zit in ondernemerschap en respect voor corporate life. Opleiden heeft alleen een case als het een bijdrage levert aan de business en haar issues.