Willem van Putten

Sales & Key Account Management

Willem heeft als directeur en commercieel directeur aan het hoofd gestaan van nationale en internationale organisaties. Zijn expertise ligt op het gebied van business development en sales-en accountmanagement. Hij heeft voor organisaties gewerkt als Rocade en KEMA werkt momenteel voor ISDC als Chief Client Services. 

Willem van Putten heeft veel bedrijven geholpen op het pad van commercial excellence, zowel grote multinationals als kleine lokale bedrijven. Hij doet dit zowel vanuit de rol als algemeen of commercieel directeur maar ook als consultant of programma directeur. Bedrijven waar hij voor gewerkt heeft zijn onder andere: ING, KEMA, PinkRoccade, GTI, Vopak, ISDC.

Op basis van deze ervaringen en zijn ervaring als directeur merger & acquisitions (M&A) heeft hij een model ontwikkeld: de bouwstenen van de commerciële organisatie. Dit model is gebruikt bij M&A, het doorlichten van de commerciële functie van bedrijven samen met de directie en in opleidingstrajecten: Management Development Programma’s, Sales Leadership en Account Management programma’s. Door middel van dit model worden de commerciële pijnpunten blootgelegd, de prioriteiten bepaald en de activiteiten gedefinieerd om het succes te vergroten.

Hij runt bij Crowdale de blended learning programma’s op het gebied van sales en account management voor onder andere USG en KPN. Daarvoor doceerde Willem naast zijn diverse betrekkingen ruim 25 jaar aan Nyenrode Business Universiteit op het gebied van account management en sales excellence.

    • sales excellence
    • key accounts
    • sales- en accountmanagement