De meeste organisaties trekken zich het onderwerp talentmanagement en ‘meer vrouwen aan de top’ aan. Veelal omdat bestuurders merken dat het bieden van perspectieven aan talent goed is voor het bedrijf. Talent hebben betekent ander talent aantrekken en daardoor in kwaliteit op vele fronten boven anderen uitsteken.  Een goed HR beleid waardoor talentvolle vrouwen kunnen doorstromen geeft aan dat er is nagedacht over diversiteit en de voordelen die dat kan bieden. Goed werkgeverschap houdt in dat er is nagedacht over het aantrekken van talenten en dat er ruimte is gecreëerd om vrouwen te laten doorgroeien tot de top van de organisatie.

Nicole Edelenbos (founder FFL) licht het Future Female Leaders programma toe

Wij realiseren ons dat veel organisaties door middel van het bieden van leiderschapsprogramma’s en traineeships zich al bewust zijn van de noodzaak daarvan om vrouwelijk talent in huis te halen en te houden. Wij juichen deze aanpak zeer toe. Tegelijkertijd moeten we constateren dat er aan de top nog steeds weinig vrouwen te vinden zijn.

Met het Future Female Leaders Program maken wij jonge vrouwen aan het begin van hun carrière bewust van de impact die zij zelf kunnen maken, van wat zij al in huis hebben, maar ook hoe er naar hen vanuit carriere perspectieven wordt gekeken; hoe ‘het spel gespeeld wordt’. De bewustwording van dit alles is de belangrijkste factor en wij zijn ervan overtuigd daarmee de geselecteerde jonge vrouwen te ondersteunen om nog beter en sterker te worden dan zij al zijn. De deelnemers zullen elkaar ook als groep ondersteunen, hetgeen nog verder zal worden versterkt doordat de alumni ook een rol zullen krijgen in het programma.

Verder informatie vind je op de website van Future Female Leaders.